Ortopædiske indlægssåler

Individuelt fremstillede ortopædiske indlægssåler

x
FysioDanmark Holbæk er specialiseret i fremstilling af individuelt fremstillede ortopædiske indlægssåler / fodindlæg.
Vi har mange års erfaring med fremstilling af individuelle indlægssåler.

Individuelle ortopædisk indlægssåler er designet til at understøtte foden, for at opnå den mest effektive anatomiske position. De ligner almindelige såler, men er et biomekanisk medicinsk værktøj til korrektion af dine specifikke fod ubalancer.

Individuelle ortopædisk indlægssåler virker på dine fødder, ligesom briller virker på dine øjne - de reducerer stress og belastning på din krop, ved at understøtte den optimale funktion.

Indlægssåler kan være en effektiv del af dit behandlingsforløb hvis dine problemer er fodrelaterede, som eksempelvis:

  • Lokale smerter i foden eller tæerne
  • Hammertå
  • Knyster
  • Platfoddet, hulfoddet, stive eller hypermobile fødder
  • Forfodsproblemer, som eks. forfodsfald / nedsunken forfod
  • Smerter i svangen eller hælen som svangsenebetændelse / hælspore eller hælens fedtpude
  • Achillessenesmerter
  • Træthedsbrud i fodens knogler, ankel eller knæ.

Sålerne understøtter fodens optimale funktion og kan derfor også anvendes til forbedring af præstation ved sport eller for at øge komforten i dine sko.

Vi kan lave indlæg til alle typer sko; løbesko, cykelsko, vandrestøvler, skistøvler, sikkerhedssko og sko til pænt brug.

De bedste indlægssåler på markedet

Vi har arbejdet med flere forskellige typer indlægssåler og arbejder nu primært med såler fra The Orthotic Group (TOG), der er markedsledende, med anvendelse af den nyeste og mest avancerede teknolog, til både undersøgelsen og fremstillingen af indlægssålen.

Fodscanning og Udvidet Fodundersøgelse

Indlægssålerne bliver altid lavet på baggrund af en udvidet fysioterapeutisk undersøgelse. Her undersøger vi bl.a. hvordan du står på dine fødder, vi måler din bevægelighed, styrke og balance, samt undersøger funktioner som benbøjninger og hop.
Derudover scanner vi dine fødder med vores avancerede GaitScan™ system. Med systemet laver vi både statisk og dynamisk analyse af din fods trykfordeling og biomekanik i både 2D og 3D.
I praksis foregår det ved at du står og går barfodet på en elektronisk trykplade, som med over 4000 sensorer og 300 frames pr. sek. analyserer din gangcyklus og hvordan du står på dine fødder.

Den udvidede fodundersøgelse og fodscanning munder ud i en stor mængde data, en undersøgelsesrapport, der sendes til The Orthotic Groups laboratorium, som fremstiller sålerne. Ud over at sålerne bliver lavet præcist ud fra dine data, minimerer det også risikoen for fejl og usikkerhed der er ved håndlavede såler.

Du har mulighed for gratis at få et udskrift af undersøgelsesrapporten, hvis du ønsker det.

Indlæg af høj kvalitet

The Orthotic Group sålerne laves individuelt i memory thermoplastik, frem for det hyppigt anvendte EVA-skum er, at det bedre holder sin form og ikke deformerer over tid. Indlæggene vil derfor være mere præcise og holdbare.
Indlægssålerne er dynamiske, hvilket vil sige at de understøtter den mest effektive anatomiske position, uden passivt at fastholde foden.

The Orthotic Group såler holder typisk 7-10 år. TOG giver livstidsgaranti på brud på selve memory thermoplastik delen. Hvis du slider de andre dele af dine såler ned, kan vi forny dem for dig for et mindre beløb.
Vi anbefaler at du periodisk får revurderet dine såler hos os, så vi sikrer at de passer optimalt til dig.

Ikke bare et fodindlæg

Hos FysioDanmark Holbæk vil behandling med indlægssåler oftest være en del af et behandlingsforløb.
Ofte vil behandlingsforløbet også bestå andre behandlingsformer som manuel behandlingshockwavebehandling og stort set altid en grad af træning/genoptræning.
Rådgivning omkring skovalg til dig og din problematik, vil også altid være en del af behandlingsforløbet.

PriserPris
Udvidet fodundersøgelse inkl. fodscanning800,00
Fodscanning600,00
TOG Indlægssåler1800,00
TOG Indlægssåler 2 parved bestilling samtidigt3200,00
Expresslevering1-2 uger
Tilpasning af sålerne samt instruktion i tilvænning400,00

Praktisk information

Der vil typisk være en leveringstid på 2-4 uger.
Medbring de sko som indlægssålerne skal være i.
Skal du bruge indlægssålerne i flere forskellige sko, så tag dem med, så vi kan vurdere om det kan lade sig gøre.
Har du indlæg i forvejen, så medbring også dem til undersøgelsen.

Er du i tvivl om indlæg er relevant for dig eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os for yderligere information.

Sålespecialist

Hos FysioDanmark Ringsted er det Fysioterapeut Per Akselbo, der står for fremstilling af individuelt fremstillede ortopædiske indlægssåler / fodindlæg. Per Akselbo har specielle kompetencer og erfaring med fod og fodrelaterede problemer og har lavet indlægssåler i over 40 år.

Per Akselbo

Fysioterapeut, sålespecialist