Osteopati

FysioDanmark Holbæk tilbyder Osteopati ved Marianne Bigom, Osteopat D.O.

Osteopati,- der også kaldes manuel medicin, er en virkningsfuld undersøgelses,- og behandlingsform, der som den øvrige fysioterapeutiske behandling bygger på almen lægevidenskab.
Osteopati tager sigte på at finde og fjerne årsagen til dine symptomer. Ofte behandles andre steder på kroppen end dér hvor den oplevede smerte er.
Der behandles udelukkende manuelt og behandlingen kan omfatte kroppens muskler, sener, led, hinder og det kranio-sacrale system.
Osteopaten arbejder med kroppen som en helhed. Er muligheden for bevægelse nedsat ét sted, må andre strukturer kompensere for dette ved at øge bevægeligheden tilsvarende. Dette kan i nogle tilfælde være uhensigtsmæssigt og afstedkomme smerter/ symptomer.
Kroppen er ofte i stand til at helbrede sig selv, såfremt den har de rette forudsætninger for det. Er dette ikke tilfældet kan osteopaten arbejde med dette og via manuel terapi optimere forholdene.

Stramt arvæv

Efter skader, operationer, traumer, infektioner m.m kan kroppen i nogle tilfælde danne arvæv.
Arvæv forsvinder ikke spontant, men bliver med tiden ofte mere stramme. Arvæv bevirker ofte at bevægeligheden omkring indre organer, nerver, kar og muskler nedsættes og smidigheden, eftergiveligheden, blodtilførsel m.m forringes. Osteopaten kan arbejde med dette og kan genskabe bevægeligheden omkring organer og disses ophæng og muskler.
Det er vigtigt at understrege at sygdomme i indre organer ikke kan afhjælpes via osteopati og at undersøgelse hos læge derfor er påkrævet.

Kranio sacral terapi
Det kranio-sacrale system består af de knogler og hinder der beskytter centralnervesystemet i dets forløb fra kraniet til korsbenet.
Ved kranio- sacral behandling arbejdes der med hinder og led med meget blide tryk og stræk. Lokale nerver, hinder og cirkulation påvirkes og der opnås afspænding.
Kranio- sacral terapi kan med fordel anvendes til voksne med hovedpine, stress, kronisk trætheds syndrom, piskesmæld, kæbeleds problemer samt til følger efter slag og tryk mod hovedet.
Yderligere er det anvendeligt til børn der har pådraget sig skævheder i kraniet under fødsel, kolik/ mavesmerter, sutte/synke problemer, gentagne mellemørebetændelser, nedsat immunforsvar, indlæringsproblemer og hyperaktivitet.

Hos FysioDanmark Holbæk varetages Osteopatisk behandling af fysioterapeut og osteopat D.O. Marianne Bigom, der har færdiggjort osteopatuddannelsen i 2011. Hun har således mange års erfaring inden for osteopatisk behandling.
Osteopatisk behandling er ikke en del af offentlige overenskomst. Der er således ikke sygesikringstilskud til behandlingen. Sygeforsikring danmark yder tilskud som til alm. fysioterapi. Se priser her.

For bestilling af første konsultation kontaktes klinikken på tlf. 59439304 eller ved at møde op på klinikken. Efterfølgende kan tider bookes online.