Osteopati

Holbæk Osteopati er en del af FysioDanmark holbæk.

Osteopaterne arbejder tæt sammen med vores fysioterapeuter og andre specialister i huset.

Osteopati er langt fra en ny behandlingsform, men i de seneste år er den blevet mere anerkendt og udbredt. Blandt andet på baggrund af at osteopatien nu er blevet en autoriseret behandlingsform.

Hos FysioDanmark Holbæk har vi tilbudt osteopatisk behandling siden 2011. Vores erfaring er, at det er rigtig godt at have flere forskellige behandlingsformer at tilbyde, så vi på den måde kan tilbyde det optimale for den enkelte patient, i forhold til patientens problem og ønsker.

Hvad er osteopati?

Osteopati afskiller sig fra fysioterapi og kiropraktik, ved at osteopaten ikke udelukkende undersøger og behandler det muskulo-skeletale system, altså knogler, muskler, bindevæv, nerver - men alle vores kropssystemer, som organer, blodkar lymfesystem og hormonsystemet.
Osteopatien anskuer kroppen som en helhed, hvor alle strukturer påvirker hinanden.

Når noget kommer ud af balance i én del af kroppen, kan det påvirke andre områder. En osteopat behandler ikke kun den specifikke område, men også andre systemer og dele af kroppen, der påvirker symptomerne.

Formålet med osteopati er at genoprette balance i og mellem kropssystemerne, hvilket hjælper kroppen til at genvinde sin normale funktion og helbrede sig selv

Hvordan foregår osteopatisk behandling?

Osteopaten behandler primært med sine hænder, med manuelle teknikker, herunder bl.a. ledmobilisering, ledmanipulation, massage, bindevævsteknikker, kranio-sakrale teknikker og afspænding.
Undervejs i behandlingen anvendes objektive test for at måle effekten af behandlingen.

Hos os vil træning vil ofte også være en del af den osteopatiske behandling.
Træning påvirker alle kroppens systemer. Den rette træning, er effektivt til at påvirke kroppens helingsproces positivt.
Træning er ofte den mest effektive behandling af problemer i muskler og led, da man med træning, effektivt kan styrke musklerne og øge kroppens mobilitet.

Hvorfor vælge Osteopati?

Osteopati er effektiv til at lindre og behandle en bred vifte af problemer

  • Ryg- og nakkesmerter herunder dysfunktion i ryggens og nakkens led, iskias og diskusprolaps
  • Smerter og problemer i led såsom skuldre, hofter, knæ, ankler og albuer.
  • Hovedpine, migræne og svimmelhed.
  • Graviditetsrelaterede smerter, herunder ryg- og bækkensmerter.
  • Åndedrætsproblemer kan ofte lindres ved at forbedre vejrtrækningen eksempelvis ved astma og KOL.
  • Fordøjelsesproblemer symptomer på fordøjelsesproblemer som mavekramper, oppustethed kan ofte lindres.
  • Stress og spænding lindring af spændinger i muskler kan ofte hjælpe med at reducere stress og forbedre afslapning og søvn.
  • Børn og spædbørn en række børnespecifikke problemer som kolik, søvnproblemer, problemer med amning kan ofte lindres ved ostopati.

Den fundamentale anderledes tilgang til smerter og problemer i kroppen gør, at osteopati ofte kan hjælpe patienter, der har ikke har haft succes med andre behandlingstiltag.

Hos FysioDanmark Holbæk varetages osteopatisk behandling af Marianne Bigom, fysioterapeut og autoriseret osteopat DO. M.D.O. samt Mike Dybvik, fysioterapeut og osteopatstuderende på 2. år. 

Mike Dypvik-Nielsen

Fysioterapeut og Osteopatistuderende

Marianne Bigom

Fysioterapeut og Osteopat DO. M.D.O.

Osteopatisk behandling er ikke en del af offentlige overenskomst. Der er således ikke sygesikringstilskud til behandlingen.
Sygeforsikring danmark yder tilskud til osteopatisk behandling.
Se priser og tilskud her.